Kinamat

Enkelt veganskt kinakäk med lite burkgrönsaker, färska dito och krydderier! Och tofun, givetvis!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 250-400 g tofu
  • ½ medelstor zucchini
  • 1 röd paprika
  • 100 g vitkål
  • 100 g fryst broccoli
  • 1 liten burk minimajs
  • 1 liten burk vattenkastanjer
  • 1 liten burk bambuskott
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja (kan uteslutas)
  • 3 dl vatten
  • 1 dl hoisinsås
  • ½ tsk salt
  • 1 krm kanel
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm kryddnejlikor
  • 1-2 tsk lönnsirap
  • 2 tsk maizena eller potatismjöl
  • 3 dl ris eller 2 fp snabbnudlar

Beredning:

Sätt på riskoket/nudelkoket enligt anvisningar på paketet.

Skölj zucchinin och paprikan och tärna i lagom bitar.

Strimla vitkålen och dela broccolibuketterna.

Fräs grönsakerna i lite rapsolja, blandat med sesamolja.

Strö lite salt över grönsaksblandningen.

Lägg över grönsakerna i en stor kastrull.

Skölj burkgrönsakerna och häll dem i kastrullen.

Tillsätt vattnet.

Låt blandningen puttra på medelvärme 5-7 minuter.

Rör om.

Tillsätt hoisinsåsen och rör om.

Tillsätt salt och kryddor och rör om.

Blanda ut redningsmjölet i lite vatten och rör ned det i kastrullen.

Låt blandningen koka upp.

Smaka av med ev. mer hoisinsås och/eller salt.

Kommentarer