Krusbärspaj

Mycket bär överallt! Njut av dem som pajfyllning!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

Pajdegen:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kardemumma
  • 125 g margarin

Fyllningen:

  • 500 g krusbär (6-7 dl krusbär)
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 0,5 dl rårörsocker
  • 2 tsk florsocker

Beredning:

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela margarinet i mindre bitar.

Lägg margarinet och alla ingredienser till degen i en bunke.

Arbeta ihop degen, så att den blir ”småsmulig”.

Ansa krusbären och lägg dem i en vid pajform.

Strö över potatismjölet.

Riv mandelmassan och strö över den.

Strö över rårörsockret.

Till sist – fördela smuldegen över fyllningen.

Grädda pajen i 30 – 40 minuter, eller tills den blir lite brun ovanpå och att fyllningen blir lite ”bubblig”.

Strö över den färdiga pajen med lite florsocker. (Kan givetvis uteslutas.)

Kommentarer