Krusbärspaj
Mycket bär överallt! Njut av dem som pajfyllning!
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
Pajdegen:
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 0,5 dl mandelmjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kardemumma
- 125 g margarin
Fyllningen:
- 500 g krusbär (6-7 dl krusbär)
- 2 msk potatismjöl
- 1 dl riven mandelmassa
- 0,5 dl rårörsocker
- 2 tsk florsocker
Beredning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela margarinet i mindre bitar.
Lägg margarinet och alla ingredienser till degen i en bunke.
Arbeta ihop degen, så att den blir ”småsmulig”.
Ansa krusbären och lägg dem i en vid pajform.
Strö över potatismjölet.
Riv mandelmassan och strö över den.
Strö över rårörsockret.
Till sist – fördela smuldegen över fyllningen.
Grädda pajen i 30 – 40 minuter, eller tills den blir lite brun ovanpå och att fyllningen blir lite ”bubblig”.
Strö över den färdiga pajen med lite florsocker. (Kan givetvis uteslutas.)