Lasagne

En liten fuskvariant med färdig pås-sås, men faktiskt lika god för det! Smaklig måltid!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 12-13 lasagneplattor
  • 1 påse vegansk bolognesefärssås
  • 1 påse bladspenat
  • 2 rivna morötter
  • 8 bitar soltorkade tomater

Sås:

  • 6 msk margarin
  • 6 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 liter havredryck

Beredning:

Tillred färssåsen enligt påsens anvisningar.

Smält margarinet i en kastrull.

Vispa ned mjölet.

Tillsätt mjölken under lätt vispning.

Låta koka upp och rör om med träslev, så att det inte bränns i botten.

Låt koka på medelvärme i 5 minuter under omrörning.

Salta och krydda med vitpeppar och rör om.

Häll lite vitsås i botten av en vid och låg form.

Lägg i 4 lasagneplattor.

Häll hälften av färssåsen över plattorna.

Fördela hälften av de rivna morötterna och bladspenaten över färssåsen.

Sprid ut hälften av soltorkade tomaterna.

Häll på mer vitsås.

Lägg på ett nytt lager plattor.

Upprepa samma procedur som ovan.

Lägg slutligen över de 4-5 sista plattorna och bred över återstoden av vitsåsen.

Grädda lasagnen i mitten av ugnen, 200 grader, i 30-45 minuter, eller tills ovansidan blir lite bubblig och brynt.

Kommentarer