"Laxpasta"
Snabblagad och mättande. Inga krusiduller. En vegansk variant på laxpasta.
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
- 400-500 g bandpasta
- 200 g fryst, hackad spenat
- 2 x 2,5 dl havregrädde
- 1 fp Ocean Kiss Solmon (4 skivor, 100 g)
- 1 tsk lönnsirap
- 1 tsk citronsaft
- 1,5 tsk salt
- 1 krm citronpeppar
Beredning:
Sätt på pastakoket och koka enligt anvisningarna.
Tina under tiden spenaten i en kastrull på svag värme.
Fördela laxskivorna i mindre bitar.
Häll av pastan, när den är klar.
Blanda i havregrädden i pastakastrullen.
Rör om.
Tillsätt den tinade spenaten.
Tillsätt salt, peppar, citronsaft och lönnsirap.
Rör om och blanda ner laxklippet.
Värm upp rätten under lätt omrörning.
Smaka av med ev. mer salt och/eller peppar.
Servera ev. med någon påhittig sallad.
