Malaysisk nudelwok

Lätt som en plätt med asiatisk rätt!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 500 g vitkål, gärna färsk
  • 4 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g woknudlar
  • 400 g vegobitar, t ex Hookeds
  • 2 dl vatten
  • ½ tsk sambal oelek (chilipasta)
  • 1 tsk lönnsirap
  • ½ tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • jordnötter eller cashewnötter (rostade och saltade)

Beredning:

Sätt igång nudelkoket.

Skala morötter/ansa vitkålen.

Skala vitlöken.

Skiva morötterna snett på rivjärn.

Strimla vitkålen.

Pressa vitlöksklyftorna.

Hetta upp en stekpanna med lite av sesamolja och rapsolja. (Har du wokpanna, använd den.)

Fräs lök och grönsaker tills de får lite färg.

Tillsätt chilipastan och lite vatten och fräs ytterligare en stund.

Häll över fräset i en traktörpanna eller liknande.

Fräs vegobitarna i oljorna.

Lägg dem i traktörpannan.

Häll av nudlarna och fräs dem i stekpannan i resten av oljan.

Häll över nudlarna i traktörpannan.

Tillsätt resten av vattnet, saltet, lönnsirapen och sojan.

Låt koka upp under omrörning.

Smaka av. Vill du ha mer hetta, öka på med chilipastan.

Strö över nötter före serveringen eller ha nötterna vid sidan om.

Kommentarer