Rödvinbärspaj

Det gäller att ta vara på sommarens skörd! Denna paj är ett sätt.

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

Smuldegen:

  • 100 g margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl havregryn

Inkråmet:

  • 5 dl röda vinbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk rårörsocker
  • 2 dl riven mandelmassa

Beredning:

Skär margarinet i mindre bitar och lägg i en bunke.

Häll över vetemjöl, mandelmjöl och havregryn.

Bearbeta och knåda ihop alltsammans till en grynig deg.

Rensa och skölj vinbären och lägg i en pajform.

Strö först maizena, sedan rörsockret och sist mandelmassan jämnt fördelat över bären.

Smula sedan pajdegen över bärblandningen.

Grädda i 200 graders värme 30 – 40 minuter.

Tillbehör:

Vegansk vaniljsås eller glass

Kommentarer