Rödvinbärspaj
Det gäller att ta vara på sommarens skörd! Denna paj är ett sätt.
Receptet avser 4 portioner
Ingredienser:
Smuldegen:
- 100 g margarin
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl mandelmjöl
- 1 dl havregryn
Inkråmet:
- 5 dl röda vinbär
- 1 msk potatismjöl
- 1 msk rårörsocker
- 2 dl riven mandelmassa
Beredning:
Skär margarinet i mindre bitar och lägg i en bunke.
Häll över vetemjöl, mandelmjöl och havregryn.
Bearbeta och knåda ihop alltsammans till en grynig deg.
Rensa och skölj vinbären och lägg i en pajform.
Strö först maizena, sedan rörsockret och sist mandelmassan jämnt fördelat över bären.
Smula sedan pajdegen över bärblandningen.
Grädda i 200 graders värme 30 – 40 minuter.
Tillbehör:
Vegansk vaniljsås eller glass