Vitkålssoppa med vegofärs

Säsonginspirerad! Nu är vitkålen som bäst. Och soppa värmer närsomhelst!

Receptet avser 4 portioner


Ingredienser:

  • 200 g ärt/lupinfärs eller annan vegansk färs
  • 1 burk majs
  • 200 g färsk vitkål
  • 200 g blomkål
  • 2 medelstora potatisar
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • lite svartpeppar och chili efter smak
  • några droppar lönnsirap och citron
  • 1 msk fryst persilja (eller hackad färsk)
  • 2-3 msk rapsolja

Beredning:

Mät upp en liter vatten i en kastrull.

Tillsätt ½ tsk salt och låt koka upp.

Skala potatisarna och skär dem i mindre kuber.

Ansa och skölj blomkålen och fördela den i mindre bitar.

Lägg ned hacket i kastrullen och låt koka tills bitarna blir nästan mjuka.

Fördela vitkålen i mindre bitar.

Bryn vitkålen i olja i en stekpanna.

Lägg över vitkålen i kastrullen, när potatis- och blomkålshacket är nästan kokt.

Drag kastrullen åt sidan.

Fräs färsen i olja i stekpannan.

Häll över fräset i kastrullen.

Skölj majsen och tillsätt den i kastrullen.

Salta och krydda med svartpeppar och chili efter behag.

Låt soppan koka upp och koka några minuter.

Smaka av med citron och lönnsirap.

Strö över persilja.

Tillbehör:

Rostade baguetteskivor och bordsmargarin

Kommentarer